Ολοι οι καλοι χωρανε...ολοι οι κακοι θα καταγραφονται--οσο γιια τους ασχημους θα τους στελνουμε για Λιφτινγκ με χορηγους τους κακους!!!!!!!!

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

O kατωτατος μισθος επιστρεφει στο μισθο του 1978!!!



Πίσω ολοταχώς! Τρεις δεκαετίες πίσω, στο 1978, κατρακύλησε η αγοραστική δύναμη των νέων κατώτατων μισθών, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ που θα δημοσιοποιηθεί τις επόμενες μέρες. Τα βασικά αποτελέσματα της έκθεσης έχουν ήδη δει το φως και προκαλούν ανατριχίλα, ιδίως αν συνδυαστούν με τις κυνικές τοποθετήσεις της αυλής του Σαμαρά και τα γελοία ψελλίσματα του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ. Μείωση κατά 50% σε σχέση με το 2008 έχουν επιφέρει στο επίπεδο ζωής των Ελλήνων οι μειώσεις μισθών - συντάξεων καθώς και οι φορολογικές επιβαρύνσεις. Ακόμα, η ανεργία έφτασε φέτος στο 24% (1.200.000 άτομα) από 7,7% που ήταν το 2008. Οι μέσες αποδοχές το 2011 ήταν 25.470 ευρώ, ενώ με τις νέες περικοπές θα πλησιάσουν, το 2013, τα 15.000 με 17.000 ευρώ, δηλαδή στα επίπεδα χωρών όπως η Εσθονία, η Τσεχία και η Κροατία, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται.



Με λίγα λόγια, οι μνημονιακές κυβερνήσεις της τελευταίας τριετίας κατόρθωσαν να γυρίσουν το ρολόι της ιστορίας προς τα πίσω, να φέρουν την Ελλάδα στην εποχή του ...Ψυχρού Πολέμου! Κατά τα άλλα, ο υπουργός Οικονομικών από το βήμα της Βουλής υποστηρίζει ότι η Ελλάδα δεν έγινε Αργεντινή. Πράγματι, δεν έγινε Αργεντινή αλλά κάτι πολύ χειρότερο... Επιστρέψαμε στο ’80, αλλά όχι στην εποχή της ντίσκο και του θριάμβου του λαϊφστάιλ, αλλά στα χρόνια της στέρησης που τώρα θα εντείνεται μέρα τη μέρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην περίοδο των φετινών εκπτώσεων, που έληξε προχθές, ο τζίρος ήταν μειωμένος κατά 50% σε σχέση με πέρυσι. Χωρίς να έχει προηγηθεί πόλεμος, η Ελλάδα σέρνεται ανάμεσα σε ερείπια...
Η μείωση των μισθών, οι άγριες περικοπές στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, στο εφάπαξ και στα κοινωνικά επιδόματα οδηγούν σε δραματική επιδείνωση της ζωής των εργαζομένων και οδηγούν πλατιά στρώματα του πληθυσμού βαθειά μέσα στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

www.prin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου