Ολοι οι καλοι χωρανε...ολοι οι κακοι θα καταγραφονται--οσο γιια τους ασχημους θα τους στελνουμε για Λιφτινγκ με χορηγους τους κακους!!!!!!!!

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΥΓΧΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ!


ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕΙ Ο ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ "114" ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ!
Του ΛΕΥΤΕΡΗ ΚΟΖΙΑΚΑ
Όσο βαθαίνει η κρίση και μαζί της οι άγριες κατεδαφιστικές κυβερνητικές πολιτικές, όσο μεγαλώνουν η λαϊκή απόγνωση και τα αδιέξοδα τόσο παίρνει, δυστυχώς, σοβαρότερες, μάλλον, διαστάσεις η σύγχυση επιλογών και στρατηγικής στο χώρο της ριζοσπαστικής Αριστεράς.
Όσο, ακόμα, γίνεται πιο ισχυρή και πιο πλατιά η θέληση του αριστερού προοδευτικού κόσμου για κοινή δράση και συνεργασία τόσο μοιάζουν να διευρύνονται τα χάσματα ανάμεσα στις ηγεσίες των διαφόρων δυνάμεων της Αριστεράς!
Η ΑΜΦΙΣΗΜΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ!
Η κατασκευασμένη επιχείρηση επικοινωνιακής επίθεσης της ΝΔ στον Α. Τσίπρα, με αφορμή τα όσα ο τελευταίος είπε για την Αργεντινή, αποκαλύπτει εξόφθαλμα για άλλη μια φορά, δύο πράγματα:
Πρώτον: Όσο και αν θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να αποφύγει "πάση θυσία" να αναγνωρίσει, ως μια από τις πιθανές συνακολουθίες (την πιθανότερη αν όχι βέβαιη) της αντιμνημονιακής πολιτικής του, την παύση πληρωμών στο χρέος (χρεοκοπία) και την έξοδο από την ευρωζώνη, θα έρχεται το αστικό κατεστημένο και θα του φορτώνει, με διάφορες αφορμές, και τις δύο αυτές εξελίξεις
Δεύτερον: Όσο ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να απαντήσει στην επίθεση της ΝΔ με ερωτήματα του τύπου: " κατονομάστε ποιοί είναι στο "λόμπυ της δραχμής", υπονοώντας, εντελώς απολογητικά, ότι η "δραχμή" συνιστά τη μείζονα καταστροφή για τον τόπο, μεγαλύτερη και από το μνημόνιο, τόσο κόβει τα κλαδιά πάνω στα οποία στηρίζεται η προοδευτική αντιμνημονιακή πολιτική του. Διότι όσοι δεν διαθέτουν εμμονές, βλέπουν ξεκάθαρα ότι μια αντιμνημονιακή προοδευτική πορεία δεν μπορεί να συμβαδίσει μετροϊκανή χρηματοδότηση και τελικώς να εφαρμοστεί χωρίς να αμφισβητηθεί η ίδια η ευρωζώνη!
Ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται μια νέα ριζοσπαστικοποίηση, αν δεν θέλει να απωλέσει τη δυναμική του!
ΤΟ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΟ ΚΟΥΒΑΡΙ ΤΟΥ ΚΚΕ!
Από την άλλη σε πλήρη σύγχυση τελεί και η ηγεσία του ΚΚΕ αλλά και ορισμένες άλλεςεξωκοινοβουλευτικές δυνάμεις της ριζοσπαστικής Αριστεράς, που επιχειρούν να απαντήσουν στις προκλήσεις τις οποίες αντιμετωπίζουν με μια περίεργη καταφυγή, που μοιάζει περισσότερο με εκτόξευση, στην.... κλίση του κομμουνισμού σε όλες τις πτώσεις!
Ειδικότερα η ηγεσία του ΚΚΕ, ενώ έμοιαζε, στην πρώτη φάση μετά τις εκλογές του Ιούνη, να επιχειρεί μια"ρεαλιστικότερη" επανατοποθέτηση της πολιτικής της, θέτοντας άμεσους κρίσιμους ριζοσπαστικούς στόχους ως δρόμο μετάβασης προς την "αντιμονοπωλιακή" και ¨σοσιαλιστική"εξουσία, φαίνεται ότι μάλλον αναδιπλώθηκε.
Η ηγεσία του ΚΚΕ έχει φτάσει σήμερα να αιωρείται σε μια ρητορική που μοιάζει ρευστή, απροσδιόριστη, επιδεχόμενη ποικίλες ερμηνείες και δυσκολοκατανόητη, χωρίς αρχή, μέση και τέλος και πάντως δυσεφάρμοστη!
Περίοδος αναμονής; Αναζήτησης; Σύγχυσης; Αντιφάσεων;
Χαρακτηριστικό δείγμα το παρακάτω απόσπασμα από τη Συνέντευξη Τύπου που έδωσε την περασμένη Τετάρτη η Αλέκα Παπαρήγα και δημοσίευσε ο Κυριακάτικος Ριζοσπάστης.
Το απόσπασμα αυτό που είχε ως υπότιτλο «Κούφια “αντιμνημονιακή” πολιτική» έχει ως εξής:
ΚΟΥΦΙΑ "ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ" ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"Το λεγόμενο μνημονιακό τέλμα που προβάλλει ο ΣΥΡΙΖΑ ως ελληνικό πρόβλημα δεν ισχύει, ήδη το μνημονιακό τέλμα σημειώνεται και στην ΠορτογαλίαΜε μνημόνιο και χωρίς μνημόνιο τα ταξικά μέτρα είναι στην ημερήσια διάταξη παντού.
Ακούμε επίσης από τον ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης που κάνουν κούφια αντιμνημονιακή πολιτική ότι το μνημόνιο απέτυχε γιατί οδήγησε στην ύφεση, στην εσωτερική υποτίμηση, ότι πρέπει να ακυρωθεί και να αντικατασταθεί από ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα για επενδύσεις και αναδιανομή εισοδήματος.
Το μνημόνιο δεν απέτυχε, είναι το εργαλείο για τη διαχείριση της κρίσης σε βάρος του λαού και υπέρ των μονοπωλίων. Μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση αναπτύσσονται διαφορετικές συνταγές που έχουν τον ίδιο σκοπό ανάλογα με την οικονομική θέση του κάθε καπιταλιστικού κράτους στην ΕΕ. Όλες οι προτάσεις οδηγούν στο ίδιο αντεργατικό και αντιλαϊκό αποτέλεσμα, είτε προτάσσουν την ανάπτυξη είτε προτάσσουν τη μείωση του χρέους και των ελλειμμάτων.
Είτε με δραχμή είτε με ευρώ, είτε με σύνδεση του εθνικού νομίσματος με δολάριο, στερλίνα, γιεν, γουάν και ρούβλι η ζωή των λαών δε θα άλλαζε. Το ίδιο ισχύει αν προχωρήσει η λεγόμενηευρωπαϊκή ενοποίηση ή η διάσπαση. Εννοούμε το ίδιο για τους λαούς. Η μόνη διαφορά θα ήταν ότι ένα τμήμα του κεφαλαίου θα τα έβγαζε καλύτερα πέρα έναντι ενός άλλου.
Όποιος δηλώνει αντιμνημονιακός ας ψηφίσει την πρόταση του ΚΚΕ για κατάργηση του μνημονίου και των δανειακών συμβάσεων, αντί να ασχολείται με εισαγγελικές ανακρίσεις. Εκεί που χρειάζεται ο εισαγγελέας είναι ο προσωπικός πλουτισμός του πολιτικού, ο εισαγγελέας δεν μπορεί να κρίνει υπέρ ή κατά μιας μορφής αστικής πολιτικής διαχείρισης."
ΒΓΑΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ;
Άραγε βγάζει κανένας συμπέρασμα από το παραπάνω απόσπασμα; Εκτός αν είναι πρόχειρα εκφωνημένο και διατυπωμένο!
Τι να σχολιάσει κανένας;
  • "Το λεγόμενο μνημονιακό τέλμα που προβάλλει ο ΣΥΡΙΖΑ ως ελληνικό πρόβλημα δεν ισχύει" Γιατί δεν ισχύει;
  • "Με μνημόνιο και χωρίς μνημόνιο τα ταξικά μέτρα είναι στην ημερήσια διάταξη παντού.". Είναι το ίδιο οι ταξικές επιλογές με ή χωρίς μνημόνιο;
  • "Όλες οι προτάσεις οδηγούν στο ίδιο αντεργατικό και αντιλαϊκό αποτέλεσμα, είτε προτάσσουν την ανάπτυξη είτε προτάσσουν τη μείωση του χρέους και των ελλειμμάτων." Από που και ως που αυτό το "τσουβάλιασμα";
To πλέον αξιοπερίεργο είναι το παρακάτω εκπληκτικό απόσπασμα:
"Είτε με δραχμή είτε με ευρώείτε με σύνδεση του εθνικού νομίσματος με δολάριο, στερλίνα, γιεν, γουάν και ρούβλι η ζωή των λαών δε θα άλλαζε. Το ίδιο ισχύει αν προχωρήσει η λεγόμενηευρωπαϊκή ενοποίηση ή η διάσπαση."!!!
Είναι λοιπόν το ίδιο μέσα και έξω από την ευρωζώνη; Αυτό, η ηγεσία του ΚΚΕ πρέπει να το πει και στη μεγαλοαστική τάξη της Ελλάδας που ομνύει στη "θεότητα" του ευρώ!
Με την λογική αυτή θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί γενικώς: "Είτε μέσα είτε έξω από την ΕΕ η ζωή των λαών δεν θα άλλαζε"!!! Ο λόγος, για να χρησιμοποιήσω τη λογική του ΚΚΕ, είναι απλός: άγριος καπιταλισμός μέσα στην ΕΕάγριος καπιταλισμός υπάρχει και έξω από την ΕΕ!
Και παραπέρα το "ίδιο" είναι αν προχωρήσει η ευρωπαϊκή ενοποίηση ή η ευρωπαϊκή "διάσπαση"; Η ευρωπαϊκή ενοποίηση με καπιταλιστικούς όρους θα αντιπροσωπεύσει μια ακραία αντίδραση! Η ευρωπαϊκή διάσπαση, μάλλον, ανοίγει δρόμους διάλυσης της ΕΕ, ως μεγάλης ένωσης των αγορώνκαι του πολυεθνικού κεφαλαίου! Και αυτή η διάλυση, ενδεχομένως, υποβοηθήσει αριστερές δυνάμεις και κινήματα να αμφισβητήσουν τις κυρίαρχες επιλογές, οι οποίες δεν θα υποστηρίζονται με τέτοιοσθένος από την ενωμένη ισχύ του κεφαλαίου σε ευρωενωσιακό επίπεδο! Από που και ως που είναι το ίδιο;
Γιατί είναι το ίδιο η παραμονή στο ευρώ με την έξοδο από την ευρωζώνη, αν η τελευταία αξιοποιείται ως πρώτο αναγκαίο βήμα για την εφαρμογή μιας προοδευτικής πολιτικής και συνολικής ρήξης με την ΕΕ;
Τα συμπεράσματα στους αναγνώστες αν και νομίζω ότι δεν θα είναι καθόλου κολακευτικά για την ηγεσία του ΚΚΕ.
ΑΝΑΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ!
Χρειάζεται  αναπροσανατολισμός όλων των δυνάμεων της Αριστεράς για τη συμπόρευση τους σε μια τακτική και στρατηγική ικανή να απαντήσει με σύγχρονους ριζοσπαστικούς προοδευτικούς όρους στα κρίσιμα προβλήματα επιβίωσης του τόπου και του λαού, ανοίγοντας δρόμους μετάβασης σε νέους πολύ πιο αξιόπιστους, σε σχέση με το παρελθόν, σοσιαλιστικούς πειραματισμούς. Κι αυτός ο αναπροσανατολισμός, που έπρεπε να είχε γίνει εδώ και καιρό, απαιτείται να πραγματοποιηθεί τώρα και όχι αύριο!
Για να επιτευχθεί, όμως, αυτός ο αναπροσανατολισμός υπάρχει μια προϋπόθεση: να τον πάρουν στα χέρια τους οι ίδιοι οι αριστεροί και προοδευτικοί άνθρωποι, πέρα από εντάξεις ή μη και να τον κάνουνδική τους υπόθεση!


    www.iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου