Ολοι οι καλοι χωρανε...ολοι οι κακοι θα καταγραφονται--οσο γιια τους ασχημους θα τους στελνουμε για Λιφτινγκ με χορηγους τους κακους!!!!!!!!

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

MEΓΑΛΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΙΣ 26/9





ΣΤΟΧΟΣ: ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΠΑΚΕΤΤΟ! ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ!
ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΝ ΣΕ ΠΑΛΛΑΪΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ!
Πανελλαδική-Πανεργατική απεργίααποφασίσθηκε για τις 26/9 και κλιμάκωσή της, τις ημέρες που θα συζητείται το μνημονιακό πακέτο μέτρων στη Βουλή.
Η απόφαση αυτή ελήφθη κάτω από την εργατική-λαϊκή κατακραυγή και μετά τις πολύ μεγάλες πιέσεις της συνδικαλιστικής Αριστεράς (Αυτόνομη Παρέμβαση, ΠΑΜΕ, Αριστερές Συσπειρώσεις), που με συνεχείς παρεμβάσεις της και 





Συνδικαλιστές στελέχη της ΠΑΣΚΕ στη ΓΣΕΕ, αντί να απολογηθούν στους εργαζόμενους και στουςανέργους για την απαράδεκτη,συμβιβαστική και παραλυτική στάση τους απέναντι στις αντεργατικέςπολιτικές τρόικας, κυβέρνησης και ΣΕΒ, επιδόθηκαν, σε μια προσπάθεια ευτελούς αντιπερισπασμού, τις τελευταίες ημέρες και με περισσή θρασύτητα, σε μπαράζ επιθέσεων ενάντια στους συνδικαλιστές τηςΑριστεράς, οι οποίες τους εξέθεσαν ακόμα περισσότερο στα μάτια της εργατικής τάξης και τουελληνικού λαού!
Η 24ωρη Πανελλαδική-Πανεργατική απεργία και οι εργατικές κινητοποιήσεις που θα προηγηθούν και θα ακολουθήσουν, παρά το γεγονός ότι με ευθύνη της πλειοψηφίας των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) χάθηκε πολύτιμος χρόνος για το εργατικό κίνημα, μπορούν και πρέπει να βάλουν τη σφραγίδα τους και να επιταχύνουν τις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις, οδηγώντας στην ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και ανοίγοντας το δρόμο για μια άλλη πολιτική που να υπηρετεί τις ανάγκες του λαού και όχι τις απαιτήσεις των τοκογλύφων δανειστών της χώρας.
Προϋπόθεση γι' αυτό είναι να πάρουν την υπόθεση της Πανελλαδικής-Πανεργατικής απεργίας στα χέρια τους οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, ενισχύοντας πριν απ' όλα την συσπείρωση, την αγωνιστικότητακαι ενότητά τους.
Οι εργαζόμενοι μπορούν και πρέπει με την μαζική και μαχητική τους συμμετοχή στην Πανεργατική απεργία και στις άλλες κινητοποιήσεις, να ξεπεράσουν τη συμβιβαστική στάση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) και να διαμορφώσουν ένα μεγάλο ενωτικό συνδικαλιστικό και πολιτικό αγωνιστικό ρεύμα που θα διεκδικήσει την πλειοψηφία στους εργαζόμενους και στο λαό και θα αγωνιστεί για την ανασυγκρότησή του κινήματος του σε ταξική  ανατρεπτική πολιτική κατεύθυνση!
Οι δυνάμεις της Αριστεράς έχουν χρέος, να στηρίξουν τους αγώνες των εργαζομένων με τηνσυνεργασία και την κοινή τους δράση, δίνοντας ταυτόχρονα την ελπίδα ότι υπάρχει άλλος δρόμος για τη χώρα μας, με μια αριστερή κυβέρνηση που θα στηρίζεται σε ένα κοινό προωθημένο ριζοσπαστικό  πρόγραμμα και στους αγώνες του λαού!
 
H Iskra παραθέτει ολόκληρες τις ανακοινώσεις της Αυτόνομης Παρέμβασης και του ΠΑΜΕ για την Πανελλαδική-Πανεργατική απεργία στις 26 Σεπτέμβρη.
Ολόκληρη η ανακοίνωση της Αυτόνομης Παρέμβασης έχει ως εξής:

ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΜΑΧΗ ΜΑΚΡΑΣ ΠΝΟΗΣ
"Οι αντιρρήσεις, οι διαφωνίες, οι επιφυλάξεις που μπορεί να έχει η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων απέναντι στην ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ, δεν πρέπει να δημιουργήσει καμιά αναστολή για την πιο μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στη Γενική Απεργία στις 26 Σεπτέμβρη.
Για αυτό και η Γενική Απεργία, πρέπει να είναι μια άλλη Απεργία σε μια μάχη μακράς πνοής.
Μια απεργία μακριά από κάθε λογική ρουτίνας και απλής διαχείρισης, αλλά μια δράση άξια του σκοπού και της σημασίας της.
Οι εργαζόμενοι και όλοι οι συμμετέχοντες μπορούν να μετατραπούν σε πρωταγωνιστές για την καλύτερη πολιτική και οργανωτική προετοιμασία της.
Να προσπεράσουμε την αδράνεια των συνδικαλιστικών ηγεσιών εκεί που παρατηρείται, εξαντλώντας όλες μας τις δυνάμεις, τη διαθεσιμότητα και την εφευρετικότητα μας, οργώνοντας όσο πιο πολλούς εργασιακούς χώρους και γειτονιές.
Ενημερώνουμε και συσπειρώνουμε εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους, νέους και νέες, ελεύθερους μικρούς και επαγγελματίες, για να συνδιοργανώσουμε μια Γενική Απεργία, που όχι μόνο θα είναι αντάξια του ονόματός της, αλλά και θα σημάνει την αντιστροφή της κατάστασης με νικηφόρα αποτελέσματα.
Η Απεργία πρέπει να είναι ακόμα ένα στέρεο βήμα για τη συγκρότηση ενός μεγάλου κοινωνικού μετώπου που να συνιστά έναν συνεκτικό αντίπαλο πόλο, που θα φοβάται και θα υπολογίζει ο αντίπαλος, με ξεκάθαρους στόχους και αιτήματα: να μην περάσουν τα μέτρα της κοινωνικής καταστροφής, να απαλλαγούμε οριστικά από τα δεσμά του Μνημονίου και των καταστροφικών νεοφιλελεύθερων πολιτικών, να διαγραφεί το μεγαλύτερο μέρος του χρέους.
Δίνουμε δυνατό μήνυμα αντίστασης χωρίς αστερίσκους και λεκτικές ακροβασίες, όπως επιμένουν να κάνουν οι λογικές του κοινωνικού διαλόγου, της διαχείρισης και της ηττοπάθειας, που υπάρχουν στην ηγετική ομάδα του συνδικαλιστικού κινήματος."
 
Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ έχει ως εξής:

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΙΣ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ
 
"Τώρα να ριχτούμε στη μάχη της απεργίας στις 26 Σεπτέμβρη.
Με τα νέα βάρβαρα μέτρα μας γυρνούν στην εποχή του σκλαβοπάζαρου, στην ασταμάτητη δουλειά ήλιο με ήλιο.
Να χτυπήσει η καμπάνα του αγώνα παντού, σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε σωματείο, σε κάθε εργατική γειτονιά, σε κάθε σχολείο και σχολή. Με Γενικές Συνελεύσεις, με συσκέψεις και συζητήσεις, με τη συμμετοχή όλων μας, οργανώνουμε την πάλη, με εμπιστοσύνη στη δύναμη και το δίκιο μας.
Ηρθε η ώρα για αμείλικτη απάντηση στον πόλεμο των καπιταλιστών, της ΕΕ, των κομμάτων τουςκαι των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών που έχουν καθίσει στο σβέρκο μας.
Ολοι σαν ένας άνθρωπος να βροντοφωνάξουμε "τέρμα οι θυσίες για την πλουτοκρατία".
Το μέλλον μας δεν μπορεί να είναι η φτώχεια, η ανεργία, η μόνιμη ανασφάλεια.
Δεν αποδεχόμαστε να καθορίζεται από την κυβέρνηση ο μισθός και το μεροκάματο, την κατάργηση τωνΣυλλογικών Συμβάσεων.
Δεν αποδεχόμαστε κατάργηση του οκτάωρου, της σταθερής και μόνιμης δουλειάς, τη μαύρη και ανασφάλιστη εργασία.
Δεν αποδεχόμαστε να παίρνουμε σύνταξη στα 70 και αυτή να είναι ένα επίδομα.
Δεν αποδεχόμαστε τις 13 ώρες δουλειά.
Δεν αποδεχόμαστε τις περικοπές κοινωνικών δαπανών.
Εμείς είμαστε το αίμα, εμείς είμαστε η φωτιά!
Εμείς παράγουμε όλον τον πλούτο και τον καρπώνονται οι εκμεταλλευτές μας.
Να τσακιστεί μέσα σε κάθε εργοστάσιο και τόπο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, η πολιτική των μονοπωλίων και του πολιτικού προσωπικού τους. Να απαντήσουμε στα βάρβαρα μέτρα, με οργάνωση, με δυνάμωμα της ταξικής συσπείρωσης και ενότητας.
Κριτήριο πρέπει να είναι οι σύγχρονες ανάγκες μας για σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για ζωή με αξιοπρέπεια. Με ισχυρό ταξικό κίνημα και κοινωνική συμμαχία μπορούμε να ανατρέψουμε τους σχεδιασμούς τους.
Σπάμε το φόβο και την τρομοκρατία.
Φοβισμένος λαός σημαίνει επίθεση χωρίς τέλος.
Κανένας εργάτης να μη μείνει μόνος του, κανένας να μην κάνει πίσω.
Να πάρουν φωτιά τα εργοστάσια. Να νεκρώσουν οι τόποι δουλειάς. Να κλιμακώσουμε τον αγώνα.
Κάθε σωματείο, κάθε λαϊκή επιτροπή να μπει μπροστά, να οργανώσει τον αγώνα, να πάρει κάθε μέτρο για να παραλύσει η χώρα.
Είναι ώρα μάχης.
Οχι στην υποταγή και στην εξαθλίωση.
Εργατική αντεπίθεση.
ΕΡΓΑΤΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ, ΤΩΡΑ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ ΓΚΡΕΜΙΣΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ"
Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2012




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου